Поред редовних наставних активности, Политехничка школа својим ученицима нуди богат избор могућности да кроз рад у секцијама открију и изразе своје таленте, мисли и осећања.

Било да рецитују, певају, свирају, цртају, сликају, пишу, глуме или плешу, наши ђаци на најлепши начин представљају и себе, и своју школу, како на приредбама у њој самој, тако и ван ње.

Чланови новинарске, литерарне и ликовне секције своје радове објављују у ђачком листу „Туљак“.

Од 2013. године у нашој школи функционише драмска секција, која је до сада граду представила четири позоришна комада и један играни филм. Драмска секција је осим у нашем граду, наступала и на више фестивала широм Србије, а 2016. и 2017. године наступала је и на Сајму књига у Београду у оквиру програма „Стваралаштво младих“ . 

Овакав вид изражавања умногоме је допринео стварању слике о Политехничкој школи као образовној установи у којој млади људи, осим што постају квалитетни електричари, возачи и техничари, негују позитивне особине и развијају целукупну личност.

Захваљујући богатој културној и јавној делатности и афирмисању културно-уметничких вредности , Политехничка школа је 2016. године била добитник Повеље културе Града Пожаревца.

Close Menu